Beste zakelijke rekeningen voor holdings in 2025
Zakelijke rekening voor holdings: waar moet je op letten?
Een holding BV heeft, net als de werkmaatschappij, een eigen zakelijke rekening nodig. Sommige zakelijke rekeningen zijn beter afgestemd op holdings dan andere. Welke bank biedt een interessant aanbod voor holdings en welke banken kun je beter vermijden? In dit artikel bespreken we onze belangrijkste bevindingen en adviseren we de beste zakelijke rekening voor holdings.
Een holding wordt gekenmerkt door een laag aantal transacties en vaak hoge liquide middelen.
Daarom is een goede rente doorgaans belangrijk voor holdings, ook op de betaalrekening. Helaas is de rente momenteel zeer laag, waardoor het misschien verstandiger is om prioriteit te geven aan de kosten in plaats van de rente. Het kan zinvoller zijn om een goedkope rekening te kiezen.
Aangezien we te maken hebben met economische fluctuaties, verwachten we dat de rente in de toekomst weer zal stijgen. Houd de rente dus in gedachten bij het vergelijken van de beste zakelijke rekeningen voor je holding. Een verschil van 1% rente kan op een banktegoed van €50.000 resulteren in een jaarlijkse renteverschil van €500.
Simpel of uitgebreid?
Omdat de rekening van een tussenholding of persoonlijke holding niet dagelijks wordt gebruikt, is een eenvoudige bankrekening vaak voldoende. Hierdoor heb je de mogelijkheid om goedkopere rekeningen met lage vaste kosten te kiezen.
Let er wel op dat je bank de mogelijkheid biedt om een standaard bankverklaring af te geven, mocht je dat nodig hebben. Niet alle banken bieden deze optie aan. Bij grootbanken en Knab kan dat bijvoorbeeld wel, terwijl een bank zoals Revolut deze mogelijkheid niet aanbiedt.
Kortom: een eenvoudige maar complete bankrekening met lage vaste kosten en een hoge rente. Welke bank voldoet het beste en biedt de beste zakelijke rekening voor holdings?
Op nummer 1: FINOM
Daarnaast biedt FINOM een van de hoogste zakelijke rentes. Hoewel de rentestanden momenteel verwaarloosbaar zijn, biedt FINOM nog steeds een aantrekkelijke rente op je betaal- en spaarrekening. Ook in het verleden, zoals in 2015 en 2016, waarin de rentestanden nog rond de 1% lagen, bood FINOM een van de hoogste percentages.
Dit betekent dat al het geld dat ‘slaapt’ in je holdingmaatschappij en één keer per jaar als dividend wordt uitgekeerd, toch nog een beetje rendeert of in ieder geval de kosten van de rekening compenseert.
2. Revolut
Revolut biedt een aantrekkelijke optie voor het openen van een zakelijke rekening voor BV’s. De gebruiksvriendelijke app maakt het eenvoudig om een rekening aan te vragen en te beheren. Met een focus op digitale bankdiensten biedt Revolut lage kosten en efficiënte internationale betalingsmogelijkheden, wat bijzonder gunstig is voor bedrijven met wereldwijde activiteiten.
Hoewel Revolut geen traditionele bank is, zijn de functionaliteiten zoals het snel uitvoeren van betalingen en het bieden van subrekeningen ideaal voor ondernemers. Houd er echter rekening mee dat sommige belangrijke bankdiensten, zoals een standaard bankverklaring, mogelijk niet beschikbaar zijn. Overweeg Revolut daarom grondig bij het kiezen van de beste zakelijke rekening voor jouw BV.
3. bunq
bunq biedt een uitstekende optie voor het openen van een zakelijke rekening voor BV’s. Met een gebruiksvriendelijke app kunnen ondernemers snel en eenvoudig hun rekening beheren. bunq staat bekend om zijn flexibele en duurzame bankdiensten, inclusief de mogelijkheid om subrekeningen aan te maken, wat het eenvoudig maakt om verschillende projectbudgetten gescheiden te houden.
Daarnaast biedt bunq aantrekkelijke voorwaarden en een goede rente op zakelijke rekeningen, wat de financiële gezondheid van de BV kan bevorderen. Het is een ideale keuze voor ondernemers die waarde hechten aan een moderne en innovatieve bankingervaring.
4. N26
N26 is een populaire keuze voor het openen van zakelijke rekeningen voor BV’s. De gebruiksvriendelijke app zorgt voor een soepele aanmeldingsprocedure en stelt ondernemers in staat om hun financiën eenvoudig te beheren. N26 biedt lage kosten en transparante prijsstructuren zonder verborgen kosten, wat het aantrekkelijk maakt voor starters en gevestigde bedrijven.
Hoewel de functionaliteiten zeer handig zijn, is het belangrijk om te weten dat N26 momenteel alleen voor eenmanszaken beschikbaar is in Nederland, wat een beperking vormt voor BV’s. Ondernemers moeten deze factor goed overwegen voordat ze kiezen voor N26 als zakelijke bankoptie.
Traditionele bank of digitale bank?
Dat hangt af van jouw behoeften en wensen. Vind je het prettig om met je holding dezelfde bank te gebruiken als voor je werkmaatschappij BV? Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een traditionele grootbank, zoals ING, Rabobank of ABN AMRO, omdat zij veel mogelijkheden bieden.
Ben je op zoek naar een eenvoudige rekening alleen voor je holding BV? Dan is een online bank ook zeer geschikt, omdat de financiën van een holding doorgaans vrij eenvoudig zijn.
Weet je echter van tevoren dat je specifieke functionaliteiten nodig hebt die online banken niet aanbieden? Dan is het verstandig om voor een grootbank te kiezen. Functionaliteiten die je mogelijk nodig hebt voor jouw holdingmaatschappij, en die alleen beschikbaar zijn bij grootbanken, zijn onder andere:
- Het gebruik van cheques
- Geld in verschillende valuta aanhouden
- Bedrijfsleningen en verzekeringen